• +30 25210 58300
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοσιότητα

Ολοκλήρωση Εκδήλωσης Pavlidis Terroir - Τελικά αποτελέσματα έργου

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε η εκδήλωση  "Αξιοποίηση του μικροβιακού terroir των αμπελώνων της εταιρείας “Κτήμα Παυλίδης” για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των τοπικών οίνων - Pavlidis Terroir" της εταιρείας "Κτήμα Παυλίδης" την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νομαρχείου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Στην ενημερωτική ημερίδα παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων, τα πολύ ενδιαφέροντα τελικά αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία "Κτήμα Παυλίδης" σε συνεργασία με το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο πλαίσιο της δράσης “Χρηματοδοτική Ενίσχυση Σχεδίων Έρευνας Ανάπτυξης & Καινοτομίας στον τομέα προτεραιότητας της RIS3” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία & Θράκη 2014-2020". 
Στόχος του έργου Pavlidis_Terroir ήταν η ανάπτυξη κρασιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και η ανάδειξη των επιτυχημένων ελληνικών ποικιλιών με τοπικό “terroir” και τοπική «υπογραφή». 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γιώργος Μπρούφας, Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Θεόδωρος Λιαλιάρης, Κοσμήτορας σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Ιωάννης Κεσανλής από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Χρήστος Γιορδαμλής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών Βιομηχανιών και εξαγωγικών επιχειρήσεων Έβρου και του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών Βιομηχανιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα τελικά αποτελέσματα του έργου επεσήμανε ο Αθανάσιος Εξάρχου, Οινολόγος του Κτήματος Παυλίδη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τους επιστήμονες που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του έργου, παρουσίασε την πορεία της εταιρείας αναδεικνύοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ποικιλιών και της παραγωγικής της διαδικασίας.
Την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, εκπροσώπησε ο Στέλιος Κοτόπουλος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ερευνητικών Προγραμμάτων. Μέσα από μια σύντομη παρουσίαση αναφέρθηκε στην αποστολή και στον ρόλο της ena ως αναπτυξιακού παράγοντα στην περιοχή, τη συμμετοχή της στα εμβληματικά έργα (#DigiAgriFood, eMT cluster και Thinc Thrace incubator), καθώς επίσης και στις χρηματοδοτικές και αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα “Ερευνώ - Καινοτομώ 2021-2027”, το οποίο έχει προδημοσιευτεί. 
Στην συνέχεια, η Μαριρένα Γρηγορίου, Καθηγήτρια του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικών Θεμάτων και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης παρουσίασε το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δ.Π.Θ. και τις δράσεις που υλοποιεί, αναφέρθηκε στο ταξίδι των 2,5 ετών μέχρι την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου και ανέλυσε στο κοινό τι σημαίνει Μικροβιακό terroir και ποια η σημασία του. 
Τα τελικά ερευνητικά αποτελέσματα του Pavlidis_Terroir παρουσιάστηκαν από τον Αναστάσιο Νικολάου, Μεταδιδακτορικό Ερευνητή και τον Κωνσταντίνο Τεγόπουλο, Υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. 

Σύμφωνα με τους εισηγητές, κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου, δοκιμάστηκαν αυθόρμητες ζυμώσεις, μεθοδολογίες ανάλυσης αυτόχθονου Μικροβιώματος, όπως η απομόνωση του DNA όλων των φυσικών μικροβίων που βρίσκονται στον καρπό, απομονώσεις άγριων στελεχών ζυμών και Μικροοινοποιήσεις με γλεύκος Ασύρτικου. Τέλος, έγινε αναφορά στα μελλοντικά σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν, έπειτα από αυτήν την εκτενή και σημαντική έρευνα. 
 
Στο τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε γευστική δοκιμή του ιδιαίτερου κρασιού που παράχθηκε στο πλαίσιο του έργου Pavlidis_Terroir, το οποίο απέσπασε θετικές εντυπώσεις από τους παρευρισκόμενους. 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την #enaevents, τη νέα υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.
 
Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συνέδραμαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τέλος όλους τους εκλεκτούς ομιλητές για τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις.

Ολοκλήρωση εκδήλωσης: “Pavlidis Terroir”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Αξιοποίηση του μικροβιακού terroir των αμπελώνων της εταιρείας “Κτήμα Παυλίδη” για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των τοπικών οίνων - Pavlidis Terroir” , που διοργανώθηκε από την εταιρεία “Κτήμα Παυλίδης ΑΕ” με την υποστήριξη της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και τη συνεργασία του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, στο κελάρι του οινοποιείου της “Κτήμα Παυλίδης”, στα Κοκκινόγεια της Δράμας
 
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Ιωάννης Σάββας, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Γεωργιάδης Στέφανος που αναφέρθηκαν τόσο στη συνεισφορά του “Κτήματος Παυλίδη” στην περιοχή της Δράμας και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., όσο και στην ιδιαίτερη σημασία της έρευνας, της καινοτομίας και της συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη
 
Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν, η παρουσίαση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων της ιδιαιτέρως σημαντικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για λογαριασμό και σε συνεργασία με την εταιρεία “Κτήμα Παυλίδης” στο πλαίσιο της δράσης “Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας, Έρευνας & Ανάπτυξηςστον τομέα προτεραιότητας της RIS3” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία & Θράκη” (ΕΣΠΑ 2014-2020). 
 
Ο κ. Παναγιώτης ΚυριακίδηςΓενικός Διευθυντής της “Κτήμα Παυλίδης ΑΕ” άνοιξε τις εισηγήσεις της ημερίδας, με μια σύντομη παρουσίαση της εταιρείας
 
Κατά τη διάρκεια των κεντρικών εισηγήσεων, η κα. Μαριρένα Γρηγορίου, καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και οι Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές, Θεοδώρα Τσίρκα και Αναστάσιος Νικολάου περιέγραψαν με εύληπτο τρόπο σε όλους τους συμμετέχοντες το έργο και τα έως τώρα αποτελέσματα του. 
 
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα διαθέσιμα και αναμενόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη παρόμοιων και άλλων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, κατά την ομιλία του κ. Νίκου Χαραλαμπογιάννη, υπεύθυνου Επενδυτικών Σχεδίων Αναπτυξιακού Νόμου στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης
 
Στο τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε γευστική δοκιμή και αξιολόγηση των δειγμάτων κρασιού που παράχθηκαν στο εργαστήριο ως αποτέλεσμα της μέχρι τώρα έρευνας στο πλαίσιο της δράσης
 
Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από την #enaevents, τη νέα υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης που σχεδιάζει και διοργανώνει δια ζώσηςαπομακρυσμένες και υβριδικές εκδηλώσεις.
 
Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, το κοινό και τους επίσημους φορείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τέλος όλους τους εισηγητές για τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους. 
 
Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
© Designed by Ten06