• +30 25210 58300
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Thema Λευκό

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα Ποικιλιακή σύνθεση: Sauvignon Blanc, Ασύρτικο
Οινοποίηση
Η εφαρμογή του τρύγου κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα, έχει σαν σκοπό τη διατήρηση του δυναμικού της κάθε ποικιλίας. Η προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, η πίεση σε χαμηλές τιμές και η ζύμωση σε ελεγχόμενες συνθήκες, βοηθούν στην εξαγωγή του δυναμικού αυτού. Ο οίνος έπειτα παραμένει για τρεις μήνες με τις λάσπες του, οι οποίες του προσδίδουν όγκο στο στόμα.

Χαρακτηριστικά του κρασιού
Πρασινοκίτρινο χρώμα κ πολυσύνθετο άρωμα, από εξωτικά και λευκόσαρκα φρούτα, με κυρίαρχα το γκρέιπφρουτ και το ροδάκινο, και με μία διακριτική αίσθηση «ορυκτών», χάρη στο Ασύρτικο, το οποίο στο στόμα, με το χαρακτηριστικό νευρώδες του, του προσδίδει φρεσκάδα και μεγάλης διάρκειας επίγευση.

Συστάσεις σερβιρίσματος
Ο αρωματικός του πλούτος και η φρεσκάδα της γεύσης αναδεικνύονται στους 9-11οC. Ως συνοδεία του προτείνουμε πιάτα με θαλλασινά και όστρακα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, λευκά κρέατα και σαλάτες. 
Image

Thema Ροζέ

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα Ποικιλιακή σύνθεση: Tempranillo
Οινοποίηση
Ο οίνος αυτός προκύπτει από το συνδυασμό δύο μεθόδων παραγωγής ροζέ οίνων. Μια παρτίδα πιέζεται απευθείας στο πιεστήριο, σαν να επρόκειτο για λευκή οινοποίηση, ενώ μια δεύτερη προκύπτει με αφαίμαξη από τη δεξαμενή όπου τα στέμφυλα του Tempranillo βρίσκονται στη φάση της προζυμωτικής εκχύλισης. Μετά την ένωση των δύο παρτίδων, ο οίνος παραμένει στη δεξαμενή μαζί με τις λάσπες του για 3 μήνες.

Χαρακτηριστικά του κρασιού
Ο ρόδινος αυτός οίνος διακρίνεται από τα εκλεπτυσμένα αρώματα φράουλας και φρούτων του δάσους σε ένα φόντο από ρόδα. Στο στόμα η αλκοόλη εξισορροπείται από την οξύτητα, δίνοντας του μια γλυκύτητα, και μία μακριά επίγευση ώριμων φρούτων και καραμέλας.

Συστάσεις σερβιρίσματος
Σερβίρετε στους 8-11οC. Συνδυάζεται θαυμάσια με μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, ψάρια στα κάρβουνα και λευκά κρέατα.
Image

Thema Ερυθρό

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah, Αγιωργίτικο
Οινοποίηση
Η πραγματοποίηση του τρύγου κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα, έχει σαν σκοπό τη διατήρηση του αρωματικού και φαινολικού δυναμικού της κάθε ποικιλίας. Η ορθή εφαρμογή της εκχύλισης σε προ – και μετά – ζυμωτικό στάδιο, βοηθά στην εξαγωγή του δυναμικού αυτού. Στη συνέχεια, ο χυμός μεταφέρεται με τη συνδρομή της βαρύτητας σε δρύινα βαρέλια, όπου κ παραμένει 12 μήνες, ενώ η ωρίμανσή του περιλαμβάνει 8-10 μήνες παραμονή στη φιάλη.

Χαρακτηριστικά του κρασιού
Θελκτικό πορφυρό χρώμα. Πολύπλοκο μπουκέτο που αποτελείται από αρώματα μαρμελάδας, δαμάσκηνου, νότες καραμέλας βουτύρου και καφέ, για να καταλήξει σε διακριτικό φόντο μπαχαρικών. Το στόμα του διακρίνεται για το ισορροπημένο πάντρεμα αλκοόλης, οξύτητας και τανινών που του προσδίδει αρμονία και όγκο ενώ στη μεγάλης διάρκειας επίγευσή του κυριαρχούν υπερώριμα φρούτα και κανέλα.

Συστάσεις σερβιρίσματος
Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 17-18οC. Συνδυάζεται θαυμάσια με κρεατικά μαγειρεμένα με πικάντικες σάλτσες, κυνήγι και κίτρινα τυριά. Είναι ένας οίνος με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Συνίσταται η χρήση καράφας.
Image

Emphasis Assyrtiko

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα Ποικιλιακή σύνθεση: Assyrtiko
Οινοποίηση
Η εφαρμογή του τρύγου κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα, έχει σαν σκοπό τη διατήρηση του δυναμικού της κάθε ποικιλίας. Η επιλογή δε, του ασθενέστερου παραγωγικά αμπελοτεμαχίου για την παραγωγή αυτού του οίνου, η πίεση σε χαμηλές τιμές και η ζύμωση υπό συγκεκριμένες συνθήκες συντελούν στην εξαγωγή του δυναμικού αυτής της μεγάλης ελληνικής ποικιλίας. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις λάσπες του για 6 μήνες.

Χαρακτηριστικά του κρασιού
Πρασινοκίτρινο χρώμα με έντονα τα αρώματα των εσπεριδοειδών και των λευκών ανθών, σε ένα φόντο μεταλλικότητας. Τα αρώματα αυτά συνεχίζουν και στο στόμα, το οποίο διακρίνεται για τον όγκο και την αιχμηρή του οξύτητα. Το φίνο τελείωμα ακολουθείται από μία επίγευση διαρκείας. Είναι ένα φρέσκο κρασί που πίνετε ευχάριστα άμεσα, αλλά όσο μένει στη φιάλη τόσο πιο έντονα διαφαίνεται ο στιβαρός χαρακτήρας του Ασύρτικου.

Συστάσεις σερβιρίσματος
Ιδανικά σερβίρετε στους 9-11οC συνοδεύοντας ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, ψάρια, σαλάτες αλλά και πάστες και ριζότο.
Image

Emphasis Chardonnay

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα Ποικιλιακή σύνθεση: Chardonnay
Οινοποίηση
Τα σταφύλια μετά την τράπεζα διαλογής οδηγούνται στο πιεστήριο, όπου εφαρμόζοντας χαμηλές τιμές πίεσης, εξάγεται ο πολύ υψηλής ποιότητας χυμός. Ο μούστος μετά την απολάσπωσή του, μεταφέρεται με τη βοήθεια της βαρύτητας στα βαρέλια, όπου λαμβάνει χώρα η αλκοολική (και η μηλογαλακτική) ζύμωση. Εκεί, ο ολοκληρωμένος πλέον οίνος παραμένει με τις οινολάσπες του για 6 μήνες.

Χαρακτηριστικά του κρασιού
Χρυσοκίτρινο χρώμα κ πολυσύνθετο άρωμα τροπικών φρούτων (μάνγκο, ανανάς), μελιού και κηρού σε ένα διακριτικό φόντο ψημένου ψωμιού. Στο στόμα λιπαρό κ στρόγγυλο, με μία αίσθηση γλυκύτητας, και αφήνοντας μία χαρακτηριστική φρεσκάδα στην επίγευση.

Συστάσεις σερβιρίσματος
Ιδανικά σερβίρεται στους 10-12οC δίπλα σε ψάρια ψητά, όστρακα, μακαρονάδες και μια μεγάλη γκάμα λιπαρών τυριών.
Image

Emphasis Tempranillo

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα Ποικιλιακή σύνθεση: Tempranillo
Οινοποίηση
Τα σταφύλια μετά από την τράπεζα διαλογής οδηγούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου η ορθή εφαρμογή της εκχύλισης σε προ – και μετά – ζυμωτικό στάδιο, βοηθά στην εξαγωγή του δυναμικού της ποικιλίας. Στη συνέχεια, ο χυμός μεταφέρεται με τη συνδρομή της βαρύτητας σε δρύινα βαρέλια, όπου και παραμένει για 18 μήνες, ενώ η ωρίμανσή του συμπληρώνεται με περαιτέρω 18 μήνες παραμονή στη φιάλη.

Χαρακτηριστικά του κρασιού
Έντονο ρουμπινί χρώμα με μενεξεδένιες ανταύγειες. Πυκνό άρωμα μικρών φρούτων (φραγκοστάφυλο, φραμπουάζ) σε συνδυασμό με γλυκούς χαρακτήρες (αποξηραμένο δαμάσκηνο, μαρμελάδα) και νότες ξηρών καρπών ενώ, στο φόντο η χαρακτηριστική μεταλλικότητα της ποικιλίας. Γεμάτο στο στόμα, ελαφρά λιπαρό, με δροσερή οξύτητα και ζωηρές, αλλά κομψές, τανίνες που του δίνουν προοπτική αντοχής στο χρόνο. Έντονη επίγευση μαύρων φρούτων και γλυκόριζας που διαρκεί.

Συστάσεις σερβιρίσματος
Ιδανικά σερβίρετε στους 16 -18οC συνοδεύοντας κίτρινα τυριά, κρεατικά μαγειρεμένα με πικάντικες σάλτσες και κυνήγι. Είναι ένας οίνος με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Συνίσταται η χρήση καράφας.
Image

Emphasis Syrah

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah
Οινοποίηση
Τα σταφύλια μετά από την τράπεζα διαλογής οδηγούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου η ορθή εφαρμογή της εκχύλισης σε προ – και μετά – ζυμωτικό στάδιο, βοηθά στην εξαγωγή του δυναμικού αυτού. Στη συνέχεια, ο χυμός μεταφέρεται με τη συνδρομή της βαρύτητας σε δρύινα βαρέλια, όπου και παραμένει 18 μήνες, ενώ η ωρίμανσή του περιλαμβάνει 18 μήνες παραμονή στη φιάλη.

Χαρακτηριστικά του κρασιού
Βαθυκόκκινο χρώμα με έντονα ιώδεις ανταύγειες. Πολύπλοκη αρωματική παλέτα όπου τα πρωτογενή αρώματα της ποικιλίας (νότες από μικρά κόκκινα φρούτα όπως κεράσι, βατόμουρο) συνδυάζονται με βοτανικούς χαρακτήρες (βασιλικός, θυμάρι) και νότες από βανίλια και καφέ, αποτέλεσμα της πολύμηνης παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια.. Πλούσιο και ισορροπημένο στόμα, λιπαρό, με ρωμαλέα δομή που του προσδίδει μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Θελκτική και μακράς διάρκειας επίγευση που αναδεικνύει τους γευστικούς χαρακτήρες του οίνου.

Συστάσεις σερβιρίσματος
Ιδανικά σερβίρετε στους 17-18οC μαζί με σκληρά καπνιστά τυριά, κρεατικά μαγειρεμένα με πικάντικες σάλτσες και κυνήγι. Είναι ένας οίνος με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Συνίσταται η χρήση καράφας.
Image

ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ

Το ΕΒΤΑΡ υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από τoΕυρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), με κωδικό έργου Τ1ΕΔΚ-00300.
evtar.eu

HELLENOINOS

Το HELLENOINOS υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από τo Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), με κωδικό έργου Τ1ΕΔΚ-03719.
https://www.oenology.aua.gr/?p=3482

Σχέδια Έρευνας Ανάπτυξης & Καινοτομίας

PAVLIDIS TERROIR

Το έργο «Αξιοποίηση του μικροβιακού terroir των αμπελώνων της εταιρείας Κτήμα Παυλίδη για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των τοπικών οίνων - Pavlidis Terroir» (Κωδικός πράξης: ΑΜΘΡ7-0074127) χρηματοδοτείται στο πλαίσιο ΕΥΔΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στο πλαίσιο της Δράσης Χρηματοδοτική Ενίσχυση Σχεδίων Έρευνας Ανάπτυξης & Καινοτομίας στον τομέα προτεραιότητας της RIS3 και αποσκοπεί στην ανάδειξη του μικροβιακού terroir των αμπελώνων της εταιρείας KTHMA ΠΑΥΛΙΔΗΣ με στόχο την ανάπτυξη προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Το έργο υλοποιείται από την εταιρεία KTHMA ΠΑΥΛΙΔΗΣ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Μοριακής Βιολογίας Ανάπτυξης, Μοριακής Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ρύθμισης του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

© Designed by Ten06